25 december 2005

Julhelg!

Igår var det julafton, som bekant. Vi var här hemma hos oss, tillsammans med en del av sambons släkt; hans föräldrar, syskon med respektive, syskobarn, mormor morfar, morbror och kusiner. Totalt var vi 16 personer (+ 2 bebisar då, som förstås inte skulle äta av julmaten).

Full fart och mycket trevligt. En hel del jobb med mat, förstås, men "svärmor" hade gjort hälften. Mycket äta blir det. Varma rätter, kalla rätter, kaffe och kaka (jättegod fudgekaka som jag har bakat!), godis, knäck, ris a la Malta, tomtegröt, frukt.... behöver jag säga att alla var mer än mätta. Utom barnen, förstås, som har vett att äta lagom...
Efter en låååång väntan (om man frågar barnen) kom äntligen tomten. han delade ut ett paket åt oss var, och lämnade resten i garaget... Hur många paket som helst. Felicia var överlycklig över alla sina paket! det som fick ögonen att glittra mest var Barbie och hästen från filmen "Pegasus förtrollning". den har hon lekt med hela förmiddagen! Ett sminkhuvud fick hon också, och kläder, och pussel, spel, dockor... och mycket mer.
Elin och Ida fick förstås några paket de också, och de uppskattade julklappspapperet och snörena mycket! Bland annat fick de kläder, och pipmuggar med Barbapapa på. Jättefina, kan ej välta... dock går det utmärkt att kasta ner dom på golvet :) . Några leksaker fick de också.

Jag och sambon fick också några julklappar, så lite snälla har vi nog varit :) . Vi fick bland annat pengar, presentkort, en trappstege, en jättesnygg vägglampa, två tallrikar till vår servis (Sundborn) med mera!

Intensivt och trevligt var det! Ganska skönt att få slälla iordning allt igen var det efter att alla hade gått hem. Allt var upp och ner. Fick flytta om ganska mycket för att kunna duka långbord i vardagsrummet. Men det gick bra!
Nu sitter vi och väntar på sambons underbara syster och hennes man som ska vara barnvakter ikväll! Vi är bortbjudna till vänner ikväll, och Felicia är bortlånad till farmor och farfar. Meningen var att vi skulle ta med Elin och Ida, men J erbjöd sig att vara barnvakt!! Så nu får vi gå dit alldeles själva! Och Felicia ska vara hos farmor och leka med sina kusiner, och ska få sova där i natt!

1 kommentar:

kramgo_72 sa...

God Jul - verkar som din helg är lika bra som min!

Julkram